Gratis workshops voor Senioren

 Bibliotheek midden brabant logo Blibliotheek Tilburg Centrum

Tilburg -  Senioren willen steeds vaker zelfstandig blijven wonen en de regie in eigen hand houden. Om deze senioren te ondersteunen en te adviseren organiseren de Bibliotheek Midden-Brabant, ContourdeTwern, het Rode Kruis, Wijkraad Koningshaven en KBO 't Heike gezamenlijk vier interactieve workshops waarin zelfredzaamheid centraal staat. Deelname is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Bekijk hier de flyer.

Workshop Risico’s in en om het huis

Op vrijdag 24 augustus van 13.00-15.00 uur is er in Wijkcentrum Koningshaven aan de Kruisvaardersstraat 32c de workshop ‘Risico’s in en om het Huis’, verzorgd door het Rode Kruis. Deze workshop geeft je tips en trucs hoe je noodsituaties in het klein kunt voorkomen en hoe je kunt handelen in deze noodsituaties, dus hoe je risico’s kunt vermijden. Een deel van de middag wordt  verzorgd in de vorm van een bingo met leuke prijzen voor de bingo winnaars. 

 

Workshop Brandveiligheid

Op donderdag 27 september van 10.00-12.00 uur bij KBO 't Heike/de Vorstenhof aan de Piusstraat 9 geeft de Brandweer Midden- en West-Brabant voorlichting over brandveiligheid in en om het huis met daarbij veel praktische tips.

Workshop Computergebruik

Op donderdag 25 oktober van 10.00-12.00 uur krijg je bij de Bibliotheek Tilburg Centrum aan het Koningsplein 10 een introductie over het omgaan met een computer, een IPad maar ook over zaken die te maken hebben met bijv. de 'digitale overheid'. Na de introductie gaan we ook samen aan de slag achter de computer. Ook hoor je welke (gratis) cursussen de bibliotheek kan bieden op dit gebied.

Workshop Positieve gezondheid

Op donderdag 22 november van 10.00-12.00 uur gaan we bij KBO 't Heike/de Vorstenhof aan de Piusstraat 9 op een gezellige manier anders kijken naar het thema gezondheid. Want gezondheid is meer dan alleen 'niet ziek zijn'. We gaan ontdekken wat gezondheid nog meer is, hoe je je eigen gezondheid ervaart en wat je kunt doen om de eigen regie over je gezondheid te houden. Deze workshop wordt verzorgd door ContourdeTwern.

Je wordt bij elke workshop ontvangen met een kopje koffie/thee en in een informele sfeer gaan we met elkaar aan de slag.

Voor vragen en/of informatie kun je terecht bij de Bibliotheek Tilburg Centrum/Desiree van Beurden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 013-4648513.