DayGuideLogo De Wever

De Wever neemt samen met andere Europese organisaties uit vier landen (universiteiten, kennisinstituten en zorgorganisatie) deel aan de ontwikkeling van DayGuide.

Wat is DayGuide?

DayGuide is een app die mensen met dementie of milde cognitieve stoornissen (MCI) ondersteunt in hun dagelijks leven. Voor mensen met dementie is het dagelijks leven niet meer altijd vanzelfsprekend. Hierdoor komt hun zelfstandigheid en zelfverzekerdheid in de knel. Met de hulp van de innovatieve en ondersteunende technologie van DayGuide kunnen mensen met MCI en beginnende dementie langer thuis blijven wonen en vermindert de belasting van mantelzorgers. Bekijk hier de flyer.

DayGuide bestaat uit een aantal samenhangende producten.

  • Met behulp van sensoren geeft DayGuide meldingen en instructies. Denk bijvoorbeeld bij het naar buiten gaan of het open laten staan van de koelkast.
  • DayGuide biedt een webplatform voor communicatie binnen het zorgnetwerk, zodat vragen direct bij de juiste persoon in het netwerk terecht komen.

Hoe ontwikkelen we dat?

De eindgebruikers (mensen met dementie en mantelzorgers) zijn vanaf het begin en continue betrokken bij het ontwikkelen van de DayGuide, evenals beroepskrachten, gemeenten en zorgverzekeraars om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren. We hebben onderzoek gedaan naar de wensen van de eindgebruikers. Dit heeft geresulteerd in een pakket van eisen. Aan de hand daarvan zijn prototypes ontwikkeld die de eindgebruikers zullen testen. Daarna volgt een effectstudie en kunnen we starten met de implementatie van de DayGuide.

We zoeken mensen die willen testen

We zijn nu aangekomen bij de pre-testfase, enkele testperiodes, gevolgd door tot oktober 2018.

Voor DayGuide zoeken wij mensen met MCI of beginnende dementie en hun mantelzorgers die het leuk vinden om deel te nemen aan het onderzoek. Het is de bedoeling 20 tot 25 mensen betrekken in het onderzoek. Ken je iemand laat het ons dan weten. Het mogen mensen zijn woonachtig in Tilburg of omgeving!

We houden jullie op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Heb je vragen dan horen wij het graag.

Annelein van Sluijs - Programmamanager De Wever | DOT

06 216 327 74 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerard van de Rijt – Opleider Expertisecentrum VIO De Wever | Expertise

06 124 640 70 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.