ExFam draagt bij aan een humane begeleiding van mensen in langdurige en intensieve zorgsituaties

 ExFam line up

Exfam richt zich op twee niveaus. Op uitvoerend niveau vragen gezinnen om een hulpverlener die met iedereen in gesprek gaat. Op organisatieniveau richt Exfam zich op de samenwerking met betrokken hulpverleners en organisaties.

Het doel is gericht op preventie en herstel. Preventief door families dicht bij elkaar en bij huis te helpen zodat opname en langdurige zorgtrajecten worden voorkomen. Herstel doordat de systeembegeleiding zowel processen binnen het gezin als processen buiten het gezin aanpakt. Deze combinatie is efficiënt en effectief. Versnippering van zorg wordt hierdoor tegengegaan.

De werkwijze van de systeembegeleiding richt zich op twee aandachtsgebieden: het begeleiden van families en daarnaast het samenwerken met andere organisaties die betrokken zijn bij de families.

Begeleiding wordt gegeven aan de familiezorgers in een langdurige en intensieve zorgsituatie. Dit kan zowel telefonisch als in een persoonlijk gesprek en richt zich enerzijds op emotionele en praktische steun, anderzijds op informatie en advies. De zorgvrager zal altijd betrokken worden in dit gesprek.

 De gesprekken zijn niet van therapeutische aard, maar luisterend, inventariserend en zoekend naar de hulpvraag. Dit is tevens het eerste doel. Het tweede doel is te kijken of de vraag door het Exfam is op te lossen of dat er verwezen moet worden naar andere instellingen of organisaties. Het derde doel is antwoord geven op de hulpvraag.

Voor een totaaloverzicht van onze diensten en producten verwijzen wij naar onze website: www.exfam.nl

Dr. Deelenlaan 11 | 5042 AD Tilburg | T 013 - 544 3343 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.exfam.nl

 “Zorgvragers en hun familie houden zelf de regie over hun leven. Zorgverleners nemen niet de problemen over, maar helpen de zorgvrager en diens familie de problemen zelf op te lossen.” © Expertisecentrum Familiezorg